Валенсия 96 ООД - Професионално оборудване за бар и ресторант Машини, оборудване и техника за заведения за обществено хранене, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници, супермаркети, пицарии, сладкарски цехове, хлебопроизводство и др. Резервни части и сервизна база за гаранционно и извънгаранционно обслужване.

  • Каталог машини и оборудване
  • Резервни части за машини и оборудване
  • Сервизна база за гаранционно и извънгаранционно обслужване
  • Контакти
  • Фейсбук профил
Намирате се в: За фирмата

Навигация: Предишна страница Следваща страница

Професионално барово и ресторантско оборудване

Резултати от търсенето за "котлони"

време за търсене: -0.925543
Избрано от фотогалерията

Полезни сайтове

  • Магазин и сервиз във Варна. Касови апарати, електронни везни, баркод четци, банкнотоброячни машини.
  • Разгледайте нашия актуален каталог
    Каталог Валенсия 96
  • Електронен магазин за оборудване
  • Кетъринг услуги

Новини

  • Резервни части за кафе машини

    ИНДУКЦИОННИ КОТЛОНИ

    Тази иновативна технология е все още нова за българския пазар, затова ние от екипа на Валенсия 96 ООД, ще се опитаме да обясним подробно какво представлява, какви са предимствата и недостатъците и.


     

    ПРИНЦИПИ НА РАБОТА

    За разлика от обикновените котлони, при които нагряването става чрез нагревателен елемент, при индукционните котлони нагревател няма. На негово място има силен електромагнит с голяма честота.

    Нагряването става посредством индукция. Интересното тук е, че нагряването е само в зоната на съда за готвене. Останалата част от котлона остава напълно студена.

    При отстраняване на съда от котлона, нагряването спира веднага.    ПРЕДИМСТВА    1. Икономичност:

    Индукционните котлони са почти 2 пъти по-икономични от стандартните котлони. Изразходваната ел. енергия е много по-малко и освен това се изразходва много по-ефикасно, тъй като се загрява само областа, която е в контакт със съда.

    Резултатът от всичко това е значително по-малки сметки за електричество!    2. Удобство:

    Тъй като се нагрява само съда за готвене, а и поради липсата на остатъчна топлина по-време на готвене и след това, вашата кухня не се превръща в сауна всеки път, когато готвите по-продължително.    3. По-голяма хигиена и по-лесна поддръжка:

    Тъй като котлонът е студен по време на целия процес на готвене, дори и нещо да изкипи или капне, то няма да загори и замирише, а почистването на котлона след това ще бъде много по-лесно. Само забършете с влажна кърпа без излишно търкане и използване на силни препарати.    4. Бързина

    Всичко, което се готви на такъв котлон е готово за половината от времето, което ще ви е необходимо ако използвате обикновени нагревателни плочи. Например 1 л. вода завира за около 1,5 минути.    5. Абсолютен контрол върху температурата:

    Необходимата температура се достига за няколко секунди след като влючите котлона, а промяната на температурата по време на готвене отнема също толкова.    6. Безопасност:

    Котлонът е абсолютно студен по време на готвене и затова не може да се изгорите на него.    Можем да изброяваме още много предимства, но да спрем до тук с тях и да се запознаем с недостатъците на тази технология:)    1. Повишено внимание при готвене

    Излючително важно е съдът върху котлона да съдържа течност или храна, когато включите котлона, защото в противен случай температурата може да стане много висока и да деформира съда.    2. Нови съдове:

    Това е най-големия недостатък на индукционните котлони.

    Съдовете, които могат да се използват са тези, които реагират на магнит. Най-лесния начин да си купите съдове за тези котлони е с магнит в джоба/магнитчетата за хладилник също стават за това:) /.    3. Шум:

    Поради наличието на вентилатор, индукционните котлони издават лек шум. Той може да бъде сравнен с шума от вентилаторите на лаптоп например. Шумът може да се засили, ако съдовете имат разхлабени части.    Много е важно да се знае, че тези котлони не са подходящи за хора с медицински имплати /пейсмейкъри и др./, тъй като може да им повлияят.    4. Цена:

    Тъй като това е нова технология, цената е сравнително по - висока. Тук се намесваме ние - "Валенсия 96 ООД" :)

    Нашите котлони са с изключително високо качество, иновативен дизайн и много умерена цена. В това може да се убедите на адрес:    http://oborudvane-bg.com

    или на място в нашата мострена зала на адрес: гр. Варна, ул. "Радост" №7.

    Сега, решението дали да имате тази нова технология, е във ваши ръце!

    Ние оставаме на разположение за допълнителна информация!Миялни машини и топлинно оборудване АТА Италия    Топлинно оборудване ERRE 2 Италия
Барово Обoрудване MACAP    Ледогенератори Manitowoc
Хладилно оборудване Tecnodom
Хладилни витрини Scaiola
Конвектомати Ека
Помощни уреди FIMAR
Кафемашини La Nuova Еra
Кафемашини La Cimbali
Milan Toast
Кафемашини BFC