Валенсия 96 ООД - Професионално оборудване за бар и ресторант Машини, оборудване и техника за заведения за обществено хранене, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници, супермаркети, пицарии, сладкарски цехове, хлебопроизводство и др. Резервни части и сервизна база за гаранционно и извънгаранционно обслужване.

 • Каталог машини и оборудване
 • Резервни части за машини и оборудване
 • Сервизна база за гаранционно и извънгаранционно обслужване
 • Контакти
 • Фейсбук профил
Намирате се в: За фирмата

Навигация: Предишна страница Следваща страница

Професионално барово и ресторантско оборудване

Резултати от търсенето за "Размер"

време за търсене: 0.165712
Избрано от фотогалерията

Полезни сайтове

 • Магазин и сервиз във Варна. Касови апарати, електронни везни, баркод четци, банкнотоброячни машини.
 • Разгледайте нашия актуален каталог
  Каталог Валенсия 96
 • Електронен магазин за оборудване
 • Кетъринг услуги

Новини

 • Резервни части за кафе машини

  ИНДУКЦИОННИ КОТЛОНИ

  Тази иновативна технология е все още нова за българския пазар, затова ние от екипа на Валенсия 96 ООД, ще се опитаме да обясним подробно какво представлява, какви са предимствата и недостатъците и.


   

  ПРИНЦИПИ НА РАБОТА

  За разлика от обикновените котлони, при които нагряването става чрез нагревателен елемент, при индукционните котлони нагревател няма. На негово място има силен електромагнит с голяма честота.

  Нагряването става посредством индукция. Интересното тук е, че нагряването е само в зоната на съда за готвене. Останалата част от котлона остава напълно студена.

  При отстраняване на съда от котлона, нагряването спира веднага.  ПРЕДИМСТВА  1. Икономичност:

  Индукционните котлони са почти 2 пъти по-икономични от стандартните котлони. Изразходваната ел. енергия е много по-малко и освен това се изразходва много по-ефикасно, тъй като се загрява само областа, която е в контакт със съда.

  Резултатът от всичко това е значително по-малки сметки за електричество!  2. Удобство:

  Тъй като се нагрява само съда за готвене, а и поради липсата на остатъчна топлина по-време на готвене и след това, вашата кухня не се превръща в сауна всеки път, когато готвите по-продължително.  3. По-голяма хигиена и по-лесна поддръжка:

  Тъй като котлонът е студен по време на целия процес на готвене, дори и нещо да изкипи или капне, то няма да загори и замирише, а почистването на котлона след това ще бъде много по-лесно. Само забършете с влажна кърпа без излишно търкане и използване на силни препарати.  4. Бързина

  Всичко, което се готви на такъв котлон е готово за половината от времето, което ще ви е необходимо ако използвате обикновени нагревателни плочи. Например 1 л. вода завира за около 1,5 минути.  5. Абсолютен контрол върху температурата:

  Необходимата температура се достига за няколко секунди след като влючите котлона, а промяната на температурата по време на готвене отнема също толкова.  6. Безопасност:

  Котлонът е абсолютно студен по време на готвене и затова не може да се изгорите на него.  Можем да изброяваме още много предимства, но да спрем до тук с тях и да се запознаем с недостатъците на тази технология:)  1. Повишено внимание при готвене

  Излючително важно е съдът върху котлона да съдържа течност или храна, когато включите котлона, защото в противен случай температурата може да стане много висока и да деформира съда.  2. Нови съдове:

  Това е най-големия недостатък на индукционните котлони.

  Съдовете, които могат да се използват са тези, които реагират на магнит. Най-лесния начин да си купите съдове за тези котлони е с магнит в джоба/магнитчетата за хладилник също стават за това:) /.  3. Шум:

  Поради наличието на вентилатор, индукционните котлони издават лек шум. Той може да бъде сравнен с шума от вентилаторите на лаптоп например. Шумът може да се засили, ако съдовете имат разхлабени части.  Много е важно да се знае, че тези котлони не са подходящи за хора с медицински имплати /пейсмейкъри и др./, тъй като може да им повлияят.  4. Цена:

  Тъй като това е нова технология, цената е сравнително по - висока. Тук се намесваме ние - "Валенсия 96 ООД" :)

  Нашите котлони са с изключително високо качество, иновативен дизайн и много умерена цена. В това може да се убедите на адрес:  http://oborudvane-bg.com

  или на място в нашата мострена зала на адрес: гр. Варна, ул. "Радост" №7.

  Сега, решението дали да имате тази нова технология, е във ваши ръце!

  Ние оставаме на разположение за допълнителна информация!Миялни машини и топлинно оборудване АТА Италия    Топлинно оборудване ERRE 2 Италия
Барово Обoрудване MACAP    Ледогенератори Manitowoc
Хладилно оборудване Tecnodom
Хладилни витрини Scaiola
Конвектомати Ека
Помощни уреди FIMAR
Кафемашини La Nuova Еra
Кафемашини La Cimbali
Milan Toast
Кафемашини BFC